Alles wat u moet weten

Alle praktische informatie
Op kinderopvang de Beestenboel hebben we twee peutergroepen; De lammetjes en de vlindertjes. Op beide groepen wordt er op dezelfde wijze gewerkt. De thema’s, activiteiten en werkwijze is hetzelfde. De kinderen van beide groepen kennen elkaar goed. Ze mogen bij elkaar in de klas spelen, op de gang en op het plein. De pedagogisch medewerkers overleggen gezamenlijk met elkaar en bereiden het aanbod voor. Dit zorgt voor een goed afgestemde uitvoering van het aanbod.

Wat voor activiteiten doen wij?

Woordkaarten gebaseerd op het thema/ thema uitjes
Spelenderwijs leren ze de woorden aan. Komt voor in hoeken en materialen die we gebruiken. We koppelen alle activiteiten met elkaar zodat we in kunnen spelen op de belevingswereld van een peuter, want dan pas kunnen de peuters leren. In de klassen is goed zichtbaar waar het thema over gaat. Ook hebben we tijdens de opening van een thema altijd een uitje of voorstelling.

Peuterdans
Peuters houden van muziek en bewegen. Door het dansen wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd. Bij het dansen komt ook de sociaal emotionele ontwikkeling aan bod, samen dansen met de andere kinderen. De peuters kunnen met dansen heel fantasievol in hun spel opgaan zowel in woord en beweging. De lessen worden gegeven die aansluiten op de belevingswereld van het kind.

Peuteryoga
Peuters kunnen heel actief zijn maar hebben ook ontspanning nodig. Yoga is hiervoor geschikt. Ze komen meer contact met zichzelf ,wat ze bestand maakt tegen een wereld vol prikkels. Naast het fysieke aspect wat zich vertaald naar bepaalde houdingen ,wordt er ook aandacht besteed aan ademhaling, zintuigelijke ervaring ,meditatie en massage. De lesmethode in peuterdans en peuteryoga sluit goed aan bij het aanpakken van taal en rekenachterstanden bij zeer jonge kinderen. Leren door bewegen kan effectief zijn.

Peuteropvang De Beestenboel
Robert Kochplaats 346-348, 3068 JD Rotterdam
010 -420 66 61
info@beestenboel.nl
www.debeestenboelmmk.nl

© 2023 De Beestenboel | DIGIWEDO – Digitale oplossingen

crossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram